essent

Over RWE

Essent is sinds 30 september 2009 100% onderdeel van RWE, een van Europa’s vijf belangrijkste energiebedrijven. RWE is actief op het gebied van de opwekking, verkoop, transport en levering van elektriciteit en gas.

  • Meer dan 72.000 werknemers
  • Elektriciteit: ruim 16 miljoen klanten
  • Gas: ongeveer 8 miljoen klanten
  • Omzet 2011: ongeveer 51,7 miljard euro

RWE is in Duitsland de belangrijkste, in Nederland de op één na belangrijkste en in het Verenigd Koninkrijk de op twee na belangrijkste energieproducent. Daarnaast is RWE actief in Midden- en Zuid-Oost-Europa.  

Pijlers voor groei

De belangrijkste basis voor toekomstige groei van het RWE-concern vormen haar energiecentrales en investeringsprogramma voor de ontwikkeling van nieuwe milieuvriendelijke en flexibele opwekkingscapaciteit. Duurzame energie speelt daarbij een belangrijke rol.  

Handel

Dankzij RWE’s vooraanstaande positie in de Europese energiehandel kunnen wij onze energiecentrales optimaal inzetten. Met nieuwe producten voor huishoudens, de handel en het bedrijfsleven speelt het concern in op veranderingen in de behoeften van klanten. Klimaatbescherming en efficiënt omgaan met energie worden daarbij steeds belangrijker.  

Duurzame waarde

Het doel van RWE is duurzame waarde te creëren voor investeerders, klanten en werknemers. Daarom is haar strategie gericht op organische groei, aangevuld met acquisities die de waarde van het bedrijf verhogen.  

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het RWE-concern op www.rwe.nl.