28
juni
2017
|
15:29
Europe/Amsterdam

Essent voegt weer groen gas toe aan landelijk gasnetwerk

Productie van 1 miljoen m3 gas voldoende voor 750 huishoudens

Essent voegt weer groen gas toe aan het Nederlandse gasnetwerk. Zij neemt de volledige productie van 1 miljoen m3 groen gas af dat Rundveebedrijf Ubbels uit Jelsum per jaar produceert met haar groengascentrale. Dit staat gelijk aan het jaarlijks gasverbruik van zo’n 750 huishoudens. De centrale werd vandaag officieel in gebruik genomen. 

Essent werkt samen met klanten en partners aan een duurzame wereld en wil zo een positieve impact voor klanten, samenleving en milieu creëren. Het bedrijf levert dan ook al groen gas aan NS en ProRail om kantoren, stationsgebouwen en wissels te verwarmen. NS en ProRail kunnen daardoor invulling geven aan hun ambitie om het energieverbruik van alle gebouwen en infrastructuur in de spoorsector te verduurzamen.

Ook haalt Essent groen gas onder het duurzaamheidslabel ISCC uit Engeland om ook in de toekomst aan de vraag naar groen gas in Nederland te voldoen. Zij is tot op heden het enige energiebedrijf in Europa dat fysiek groen gas en de bijhorende certificaten importeert.

De biogasinstallatie van Rundveebedrijf Ubbels is door HoSt gebouwd. De installatie heeft de nieuwste technologie voor vergisting, de productie van groen gas en maximale warmteterugwinning. Het groen gas wordt geproduceerd uit 7000 ton mest en 7000 ton restafvalproducten.