11
mei
2017
|
12:09
Europe/Amsterdam

Essent ondertekent green deal pilot voor nationale koolstofmarkt

Om aan de klimaatdoelstellingen van Parijs te voldoen, kan Nederland niet alleen inzetten op duurzame energie uit zon, wind en groen gas. Zij moet ook CO2-reductieprojecten ontwikkelen. Wij willen dat dit soort initiatieven in Nederland voet aan de grond krijgt.
Harro Homan, directeur Corporate Affairs ai van Essent

Essent wil bijdragen aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot in Nederland. Daarom ondertekende zij op 11 mei als een van de initiatief nemende bedrijven een green deal voor een nationale CO2-markt. Dit vrijwillige systeem zal naast het bekende Europese Emissiehandelsysteem komen te staan. Essent is het eerste energiebedrijf dat deelneemt aan dit nieuwe initiatief.

Als een van de grote energieleveranciers in Nederland, weet Essent, onderdeel van innogy, het grootste duurzame energiebedrijf in Europa, welke belangrijke bijdrage zij kan leveren aan het creëren van een duurzame wereld. Essent ontwikkelt daarom slimme, digitale en duurzame oplossingen om klanten te helpen om energie efficiënter te gebruiken.

Essent is tot nu toe het enige energiebedrijf dat op dit initiatief instapt. Zij is gevraagd om deel te nemen in de commissie die verantwoordelijk is voor toetsing en goedkeuring van de meetmethoden. Het bedrijf biedt haar kennis en ervaring aan om bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot in Nederland met minimaal 500.000 ton CO2 per jaar. De energieleverancier verwacht dat een bijdrage aan goede Nederlandse CO2-reductieprojecten ook voor haar zakelijke klanten interessant is.

Wij maken ons hard voor Parijs en stellen onze zakelijke klanten in staat daar aan mee te doen.
Harro Homan, directeur Corporate Affairs ai van Essent

De Green Deal pilot Nationale Koolstofmarkt heeft als doel de levensvatbaarheid van een nationale markt te testen.

 

Deelnemende partijen

CO2 Matters B.V, CLM Onderzoek en Advies B.V, Climate Neutral Group N.V., Stichting CO2-Bank Utrecht, De Groene Zaak, Ondernemers voor een Duurzame Economie, Stichting Energy Valley, Essent N.V., Stichting Friese Milieufederatie, GreenSand Stock N.V., Stichting Duurzaam Den Haag,

Stichting Louis Bolk Instituut, Mijnwater B.V., Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland, Stichting De Natuur en Milieufederaties, Zeeuws Klimaatfonds, Zitta Biogas, Het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.