RSS feed - Essent Bekijk alle headlines
11
september
2017
Fossiel is passé. Duurzame energiebronnen hebben de toekomst. Onze energievoorziening gaat er in de toekomst heel anders uitzien. Nieuwe woonwijken in Nederland gaan nu al ‘van het gas af’, later zal de bestaande woningvoorraad
Lees meer over dit bericht
17
maart
2017
Jonge mensen die de laatste trends op digitaal gebied komen opsnuiven. Muziek op de achtergrond. Dat is de sfeer van het grootste digitale festival ter wereld: South by Southwest (SxSW) in Austin, Texas. Een bijzonder inspirerende omgeving waar ik
Lees meer over dit bericht
17
januari
2017
Dinsdagmiddag 17 januari 2017 nam ik deel aan het ronde tafelgesprek over het wetsvoorstel Voortgang Energietransitie in de Tweede Kamer. De behandeling van dit wetsvoorstel is urgent en belangrijk. Er is namelijk al jarenlang discussie over rollen
Lees meer over dit bericht
Essent en Groen Gas Almere geven groen gasproductie in Nederland impuls
Een biogasvergister die behalve groen gas ook groen CO2 levert. Vandaag opende het bedrijf Groen Gas Almere officieel de gaskraan. Verslaggever Martijn de Rijk van BNR volgde het complete proces, van poep met schillen tot superschoon biogasdat Essent aan haar klanten levert .
08
sep
2017
www.bnr.nl
‘Essent wil niet het nieuwe Kodak worden’
Essent heeft isolatie-expert Isoprofs overgenomen. De overname past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. Sander Leenders, directeur Energie+, vertelt meer over deze ambitie aan Cobouw, het weekblad voor de bouw.
10
aug
2017
www.cobouw.nl
Peter Terium over innogy, moederbedrijf van Essent
Het Duitse energieconcern RWE splitste zijn groene tak Innogy af en bracht die naar de beurs. Topman Peter Terium praat met NRC over de rol van innogy: "innogy wil de ‘prosument’ bedienen, de afnemer van energie die ook zélf energie opwekt, en dus producent en consument tegelijk is."
19
jun
2017
www.nrc.nl
Duitsers sluiten laadpalen aan op de blockchain
Onze Duitse collega's van de Innogy Innovation Hub, onderdeel van ons moederbedrijf innogy, zijn de drijvende kracht achter het aansluiten van laadpalen op de Ethereum-blockchain. In Duitsland zijn inmiddels honderden oplaadpalen voor elektrische auto’s aangesloten op deze publieke blockchain die wordt gebruikt om bij te houden wie waar heeft getankt en om af te rekenen.
04
mei
2017
www.rtlz.nl
‘Groen is geen luxe, maar een kwestie van overleven’
Interview met Peter Terium, CEO innogy, in De Limburger. Hij moet kleur geven aan de Energiewende. En dat lukt hem vrij aardig. Zakelijk gezien komt er wat meer rust in de innogy-tent. Sinds de afsplitsing en beursgang staat innogy op een stabiele koers. "De Wende is echter nog niet voltooid. De verduurzamingspolitiek wil naar 85 tot 90 procent hernieuwbare energie. Wij zijn nu pas bij 35 procent. Er is nog een hele weg te gaan.”
10
apr
2017
www.limburger.nl
Contactpersoon
photo:Ronald Sutmuller
Voeg mij toe op LinkedIn
Ronald Sutmuller
Senior Woordvoerder
+31(0)736861299
photo:Jorrit de Jong
Voeg mij toe op LinkedIn
Jorrit de Jong
Senior Woordvoerder
+31(0)736861299
photo:Ilse Steenbergen
Voeg mij toe op LinkedIn
Ilse Steenbergen
Senior Woordvoerder
+31(0)736861299

Energieleverancier Essent

Wilt u telefonisch contact met de klantenservice van Essent? Bel ons dan via 0900 1550. 

De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 8.00 - 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 13.00 uur.